HVAD ER BOTOX ?

Botox og Dysport er begge handelsnavne på godkendte lægemidler

Dysport indeholder botulinum A toksin og er dannet af Clostridium Botulinum bakterien. Dysport er velegnet til bl.a. at behandle bekymringsrynker i panden, vrede rynker mellem øjenbrynene og smilerynker omkring øjnene.

SÅDAN VIRKER BOTULINUMTOXIN

Dysport er navnet på den Botulinumtoxin vi benytter. Den injiceres i meget små mængder ind under huden i musklen på udvalgte steder. 

Virkningen kommer gradvist. Fuld effekt kan påregnes efter 14 dage og holder i 3-6 måneder. Ved gentagne behandlinger med 12 ugers mellemrum kan effekten holde længere.

Dysport virker ved at forhindrer frigivelse af signalstoffer mellem nerve og muskel.

De muskler, som folder huden, fx i panden eller omkring øjnene, bliver derved forhindret i at trække sig sammen, og huden glattes ud. 

Dysport og tilsvarende produkter er særlig velegnet til behandling af rynker og furer i øverste del af ansigtet. Mindre rynker i de nedre dele af ansigtet som f.eks. omkring munden og rynker på halsen kan evt. også behandles med forsigtighed. Præparatet kan endvidere anvendes til at nedsætte svedproduktionen i hænder, armhuler og fodsåler.

ER DET FARLIGT?

Dysport reducerer evnen til, at musklerne kan trække sig sammen i netop de områder, det sprøjtes ind. Det virker altså ikke på resten af kroppen og er derfor ikke farligt

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG?

Medicin

Visse former for smertestillende håndkøbsmedicin, fiskeolie og naturpræparater nedsætter blodets evne til at størkne. Vi råder dig derfor til at undgå disse et par dage før behandlingen. Du mindsker derved risikoen for hævelse, blå mærker og blødninger på injektionsstederne

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Der bliver taget foto af dig inden den 1. behandling.

Du ligger / sidder på et leje i forbindelse med behandlingen. Huden desinficeres og med en meget tynd kanyle injiceres få steder en lille mængde botulinum toxin A i det område, du ønsker behandlet.

Du må gerne have en ledsager med ved behandlingen

GØR BEHANDLINGEN ONDT?

Produkterne indeholder lokalbedøvelse og derfor vil det normalt ikke være nødvendigt at lokalbedøve ved behandling af rynker i ansigtet. Læberne er særlig følsomme, så her vil der være mulighed for lokalbedøvelse inden behandlingen udføres.’

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN?

Efter behandlingen skal man undgå at berøre det behandlede område de første 4 timer, ligesom du helle ikke må dyrke hård motion/sport det første døgn efter. 

HVORDAN HAR JEG DET EFTER BEHANDLINGEN?

Du kan genoptage dit arbejde umiddelbart efter behandlingen og du har det sædvanligvis fint. Der kan forekomme hævelse, blå mærker og rødme af det behandlede område – det er helt normalt og forsvinder efter nogle dage.

Du bliver tilbudt at komme til opfølgende besøg 2 uger efter behandlingen. Ved dette besøg er der mulighed for touch up af behandlingen.

ER DER HINDRINGER FOR BEHANDLINGEN?

 • Bivirkninger

De hyppigste bivirkninger er relateret til den lokale indsprøjtning med rødme og hævelse i det behandlede område. Enkelte kan ved behandling af den øvre del af ansigtet udvikle hovedpine 1-2 dage efter behandlingen.

 • Komplikationer

I sjældne tilfælde kan der efter behandlingen i øverste del af ansigtet optræde sænkning af enten det øvre eller nedre øjenlåg eller ekstremt sjældent lammelser i den nedre del af ansigtet i form af hængende mundvig. Disse gener svinder spontant indenfor 2-4 uger.

 • Kontraindikationer
  • Graviditet og amning
  • Myastenia gravis
  • Eaton Lambert Syndrom eller andre
  • Forestående eller netop overstået operation
  • Man bør ikke injicere Botox i områder med infektion, fx aktiv acne eller herpes i ansigtet (forkølelsessår). I visse tilfælde nødvendigt at behandle forebyggende mod infektion. Brug af hovedpinepiller som fx. Treo, Ibuprofen og Magnyl samt fiskeoliekapsler og visse naturpræparater nedsætter blodets evne til at størkne, og dermed kan man risikere øget risiko for hævelse i forbindelse med behandlingen eller blå mærkning.

HVOR LÆNGE HOLDER DET?

Virkningen på de behandlede muskler indtræder efter nogle døgn, fuld effekt ses efter 14 dage. Og effekten forsvinder igen efter 3-6 måneder. 

Gratis forundersøgelse på Botox

Vores forundersøgelser på Botox-behandlinger er helt gratis og uforpligtende. Vi vil løbende kunne tilbyde forundersøgelserne ved vores dygtige speciallæge, Hans Henrik Steenfos. Efter du har fået både skriftligt og mundtligt informationen om produktet, skal der minimum gå 48 timer før behandlingen kan finde sted ifølge bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.

Næste dato for forundersøgelser er ikke fastsat endnu men kommer snarest

PRISLISTE BOTOX

Pande = 1800,-

Glabella (bekymringsrynke) = 1800,-

Smilerynker ved øjnene (kragetær) = 1800,-

2 områder (vælg mellem ovenstående) = 2800,- (spar rabat 800,-)

3 områder (vælg mellem ovenstående) = 3800,- (spar rabat 1600,-)

Kæbemuskel (kvinder) = 2200,-

Kæbemuskel (mænd) = 2500,-

Hage = 1000,-

Nedadvendte mundvige = 1000,-

Gummysmile = 1000,-

brynløft = 800,-

Brynløft i forbindelse med anden botox behandling = 500,- 

Lipflip (læber) = 800,-

Bunnylines (rynker ved næsen) = 800,-

Har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på klinikken på tlf. 42 42 85 74 eller via mail: [email protected]